Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Antwerpenaar Jeroen Lasure in Wenen: "Tot nu toe was terrorisme een ver-van-mijn-bedshow"

De dodelijke aanslag van gisteravond in Wenen maakt indruk op Jeroen Lasure uit Mortsel, die al 12 jaar in een buitenwijk van Wenen woont. Hij zat op een terras toen hij het nieuws vernam over de aanslag. "Politiehelikopters zijn we niet gewend, want Wenen is normaal een veilige stad", vertelt hij aan Radio 2 Antwerpen.  

Jeroen Lasure zat gisterenavond met enkele vrienden op een terras, net voor de lockdown zou ingaan. "Er kwamen berichten binnen op de smartphone dat er iets was gebeurd en we zijn meteen naar huis vertrokken. Gelukkig waren we niet in het stadscentrum, maar er kwam veel politie voorbij en er vlogen ook helikopters boven de stad. Dat is heel zeldzaam want Wenen is een hele veilige stad. We zien op straat normaal zelfs nooit politie dus als zoiets gebeurt, choqueert dat mensen wel."

Ik volg het nieuws van thuis met grote ogen. Deze ochtend is een appartement doorzocht om de hoek van waar ik woon

Jeroen Lasure uit Mortsel die al 12 jaar in Wenen woont

Sinds vandaag is ook in Wenen een lockdown van kracht met een avondklok, maar de winkels en scholen blijven open. "Het verbaast me een beetje dat de winkels ook vandaag open blijven, net na de aanslag", vertelt Lasure. "Ik volg het nieuws van thuis uit met grote ogen. Deze ochtend is een appartement doorzocht om de hoek van waar ik woon. Afgelopen nacht waren er 350 politiemensen op pad, het is groot. Tot nu toe was het terrorisme van de jaren 2000 hier in Wenen een ver-van-mijn-bed-show. Men maakte zich daar weinig zorgen over en nu komt het plots wel heel dichtbij."

Meest gelezen