Radio 2

Goed einde voor merrie in Temse na moeilijke redding

In Tielrode bij Temse heeft de brandweer een paard uit een gracht gehaald. De merrie was in een gracht op de Durmedijk gesukkeld. Een passant die het dier ontdekte verwittigde de brandweer. Het was een moeilijke redding: de brandweermannen kregen hulp van de eigenaar en enkele kennissen om het dier eruit te halen.

De merrie lag vast in de modder in de gracht. Het was zodanig moeilijk om het dier eruit te halen dat er zelfs een stukje van de oever van de gracht moest weggegraven worden. Met een graafkraan kon het paard na 1,5 uur uit de gracht getrokken worden. De merrie moest even bekomen maar stond na enkele minuten toch alweer op haar edele benen. Ze werd terug naar haar stal begeleid waar ze gecontroleerd werd door een dierenarts.

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Het verhaal heeft gelukkig een goed einde, voor het paard maar ook voor de brandweermannen. Na de interventie kregen de met modder besmeurde mannen nog een deugddoende douche van hun collega's.

Radio 2

Meest gelezen