bvba EFO NEWS-Ter Zwaanhoek 77-8400 Oostende(BELGIUM)

Groot portret van Arno prijkt op stadhuis van Oostende: "Ik heb een mentale erectie"

De stad Oostende is een muurschildering rijker: er staat nu een groot portret van de Oostendse rockzanger Arno op de zijgevel van het stadhuis. Het is een werk van de Britse kunstenaar Helen Bur en het werd gemaakt in opdracht van kunstenfestival The Crystal Ship. De zanger is er heel tevreden mee.

Dankzij het kunstenfestival is Oostende een openluchtgalerie. Al sinds 2016 duiken in de stad tal van kunstwerken op, het zijn er nu al meer dan 60. Vandaag is een nieuw werk onthuld: een groot portret van Arnaud Hintjens, beter bekend onder de artiestennaam "Arno". De muurschildering werd gemaakt door de Britse kunstenares Helen Bur. 

Hommage

Begin dit jaar raakte bekend dat Arno lijdt aan pancreaskanker. "Wij zijn enorm geschrokken van dat nieuws", zegt Bjørn Van Poucke, curator van The Crystal Ship. "Wij en de stad Oostende dragen Arno een warm hart toe.  We vonden het belangrijk om een hommage aan hem te doen nu hij nog in leven is. Zo heeft hij er zelf ook nog iets aan."

Van Poucke koos heel bewust voor Bur: "Ik wilde geen afgelikt en fotorealistisch kunstwerk. Helen Bur schildert met heel veel emotie, zeer "rock-'n-roll". Dat past natuurlijk heel goed bij Arno."

Zanger en burgemeester zijn tevreden

Bij de inhuldiging deze middag, was Arno onder de indruk: "Het is mooi. Heel mooi. Ik heb een mentale erectie." Hij kreeg een schilderij van het monumentale werk cadeau.

Ook burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) kan de muurschildering smaken: "Er was eerst een andere muurschildering, hier op het stadhuis. Maar street art is vergankelijk en het was tijd om het te vervangen. Toen ze mij zeiden dat het een portret van Arno zou worden, was ik meteen fan. Arno is een zeer grote zanger en hij is Oostendenaar in hart en nieren." 

Meest gelezen