Pixabay

Hotel uit Kortrijk biedt studenten "hotelkoten" aan: "Goedkoper en flexibeler dan kot huren"

Een hotelier uit Kortrijk stelt "hotelkoten" ter beschikking voor studenten, omdat heel wat kamers leeg staan door de coronacrisis. Een "hotelkot" is een hotelkamer, die aan een lagere prijs verhuurd wordt aan studenten. "Zondag ontving ik de eerste studenten", zegt Vincent De Caluwé. 

Vincent De Caluwé is de hotelmanager van de Ibis Styles in Kortrijk. Hij kwam op het idee om hotelkamers aan studenten te verhuren. "Mijn vrouw en ik waren op zoek naar een kot in Gent voor onze dochter. Maar plots twijfelden we. Is het wel de moeite om een contract van een jaar aan te gaan, als er geen zekerheid is op het vlak van lessen op de campus in Gent? Uiteindelijk kozen we voor haar toch een traditioneel kot, maar ondertussen was het idee van een "hotelkot" geboren."

"Waarom zou ik als hotelier geen kamers verhuren aan een flexibel en sociaal studententarief?", zegt De Caluwé. "Sommige studenten moeten maar 1 of 2 dagen per week in Kortrijk zijn. Andere studenten lopen hier in de buurt stage. Voor hen kan zo'n "hotelkot" aan 30 euro per nacht, exclusief de citytaks van 1,90 euro per nacht, een oplossing zijn. De kamerprijs is wel zonder ontbijt. Maar als het even kan, bezorg ik de studenten met plezier een croissantje."

Zondag eerste studenten

"Ik ben met mijn idee naar de hogeschool en naar de universiteit van Kortrijk getrokken", gaat de hotelmanager voort. "Zij vonden het ook een goed idee. Zondagavond ontving ik mijn eerste studenten. Of ik dit doe om uit de kosten te geraken? Neen. Overnachten aan 30 euro betekent gewoon dat ik die kamer kan onderhouden. Winst zal ik dus niet maken. Ik vind het gewoon belangrijk om mensen, en specifiek studenten, te helpen in deze turbulente en onzekere tijden."

Meest gelezen