Jeugdhulpcentrum in Genk blij met knuffelcontact: “Huidhonger is cruciaal, ook bij jongeren”

In tegenstelling tot de lockdown in het begin van de coronacrisis mogen mensen deze keer wel één knuffelcontact buiten hun gezin hebben. Daar zijn ze bij het jeugdhulpcentrum Bethanië in Genk blij mee want zo kunnen de jongeren nog een dichte relatie blijven voelen.

Omwille van de hogere coronacijfers gelden er weer strengere maatregelen in België. Het lijkt veel op de eerste lockdown die we in maart kenden. Maar er zijn wel verschillen, bijvoorbeeld dat iedereen nu buiten zijn of haar gezin nog een knuffelcontact mag hebben. Bij het jeugdhulpcentrum Bethanië in Genk ontvangen ze die beslissing met open armen zegt Regine Van Ackere: "Het is ontzettend belangrijk voor de jongeren dat ze toch nog die band en warmte kunnen voelen met de persoon die voor hen zo belangrijk is."

Het is belangrijk voor jongeren dat ze warmte voelen van de persoon die voor hen belangrijk is

Regine Van Ackere, Bethanië

Regine merkt het verschil in het jeugdhulpcentrum waar ze een 140-tal kinderen en jongeren voor korte of lange termijn opvangen: "Je zag in fase 1 het hunkeren naar contact met anderen bij de jongeren. De zogezegde huidhonger is ook bij de jongeren cruciaal om deze periode te kunnen doorstaan."

 

 

Meest gelezen