ROBIN UTRECHT

Man (25) veroordeeld voor zwaar geval van verkeersagressie met racistisch motief

Een man van 25 uit Kontich is veroordeeld omdat hij iemand opzettelijk had aangereden. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Volgens de rechter was er sprake van een racistische drijfveer. De man is veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel en hij moet het slachtoffer en zijn echtgenote een schadevergoeding betalen.

Op 13 december vorig jaar had het slachtoffer de 25-jarige man niet laten invoegen op de Binnensingel in Berchem. De man moest bruusk afremmen en aan het volgende kruispunt slingerde hij het slachtoffer en zijn echtgenote allerlei racistische verwensingen naar het hoofd. Even later stapte het slachtoffer uit zijn auto en daagde hij de man van 25 uit. Die gaf plankgas en reed op het slachtoffer in. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en liep onder meer hoofdletsels, ribfracturen en een klaplong op.

De dader pleegde vluchtmisdrijf maar ging zich later op de dag aangeven bij de politie. Hij is nu veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel maar moet wel naar een psychotherapeut en hij moet ook een cursus agressiebeheersing volgen. Het slachtoffer en zijn echtgenote krijgen een schadevergoeding.

Meest gelezen