PRE

Nu ook in Kempense ziekenhuizen alleen essentieel bezoek toegelaten

Vanaf morgen voeren ook de ziekenhuizen in Turnhout, Herentals, Geel en Mol extra beperkingen in voor bezoek. 
Net als de ziekenhuizen in Antwerpen willen de Kempense ziekenhuizen het risico op de verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk houden. Bovendien hebben de artsen en verpleegkundigen hun handen vol om alle patiënten te helpen. "Maar er worden wel een paar uitzonderingen gemaakt", vertelde Rudi Van Ballaer, de coördinator van het Ziekenhuisnetwerk Kempen, in Start je dag op Radio 2 Antwerpen.

"We weten dat het virus nu overal zit en via allerlei wegen ook in onze ziekenhuizen kan binnendringen", steekt Rudi Van Ballaer van wal. Hij is de coördinator van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK). "Daarom willen we onze patiënten, maar ook ons personeel zo goed mogelijk beschermen. Door bezoekers niet toe te laten, verminderen we al een pak risico's op verspreiding van het virus."

Van Ballaer vindt het niet makkelijk om die boodschap te brengen, want mensen willen uiteraard hun geliefde zieke familieleden gaan bezoeken, "maar het is nu tijdelijk echt nodig om zoveel mogelijk mensen uit het ziekenhuis te houden."

Uitzonderingen

Omdat er altijd omstandigheden zijn die bezoek vereisen, hebben ook de ZNK-ziekenhuizen een lijst met uitzonderingen gemaakt. Het gaat dan om bevallingen waar de vader bij mag zijn, hij mag ook op kraambezoek nadien. Ouders kunnen ook nog altijd naar een ziek kind in het ziekenhuis en er is ook bezoek mogelijk voor patiënten die palliatief zijn. "Artsen kunnen ook altijd in samenspraak met de hoofdarts individuele uitzonderingen toelaten, als blijkt dat bezoek onontbeerlijk is voor het mentale welzijn van een patiënt", voegt Van Ballaer er nog aan toe.

De ziekenhuizen roepen daarnaast op om telefonisch contact te houden met de patiënt of te videobellen via allerlei mogelijke toepassingen. "Laat de patiënt weten dat je niet op bezoek komt, voor zijn eigen veiligheid en voor de veiligheid van de mensen die voor hem of haar zorgen", klinkt het nog.

Meest gelezen