Belga Image

Ook winteropvang voor daklozen in Hasselt anders door corona: Leefregels en minder plek

In Hasselt kunnen daklozen vanaf 9 november ‘s nachts weer terecht bij de winteropvang. Maar ook daar moeten er aanpassingen gebeuren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Tijdens de koude maanden kunnen Hasseltse daklozen elk jaar overnachten in de winteropvang. Dit jaar is dat ook iets anders door het coronavirus. “Op de locatie waar normaal gezien 20 mensen terecht kunnen, zijn het er nu nog 15. We evalueren van dag tot dag, maar de 15 plaatsen zouden voldoende moeten zijn om opvang voor iedereen te voorzien. Moest dat niet het geval zijn, kijken we op welke andere manieren we kunnen uitwijken”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). 

Leefregels en nachtklok

“Daarnaast zijn er ook leefregels waar ze zich aan moeten houden. Ze mogen maar met drie gelijktijdig in de keuken zijn en er zal ’s nachts wanneer de mensen binnen komen een verpleegkundige aanwezig zijn”, gaat Vandeput verder. De nachtklok die nu geldt zou ook geen problemen mogen opleveren. “Als men de nacht wil spenderen in de opvang moet men zich er voor middernacht aanmelden”, sluit de burgemeester van Hasselt af.

Meest gelezen