CM , BOS+ en Regionale Landschappen roepen op om ook tijdens tweede lockdown veel te gaan wandelen

In de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen,  roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken.

De Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+ hebben sinds het begin van de corona-uitbraak ruim 1700 mensen gevraagd om minstens 30 dagen lang 30 minuten in het groen te bewegen en daarover een dagboek bij te houden. En daaruit blijkt dat zoiets een erg positief effect heeft op hoe we ons voelen. 

De twee organisaties roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. En blijkbaar doen de Limburgers dat ook. Johan Van Den Bosch van het Regionaal Landschap Hoge Kempen zag het aantal wandelaars de afgelopen maanden sterk toenemen. "Als je kijkt naar de klassieke wandelgebieden, zoals het Nationaal Park Hoge Kempen, Voeren, Haspengouw, de Maasvallei en Kempenbroek,  dan zie je daar een enorme stijging van het aantal wandelaars, tot 30 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. "

We zien tot 30 procent meer wandelaars in sommige gebieden.

De verantwoordelijken bij de Regionale Landschappen merken ook op dat mensen meer de minder bekende wandelgebieden gaan opzoeken.   Op die manier gaat het publiek zich ook spreiden over een groter gebied. 

Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be

Meest gelezen