Bloemist Zoutleeuw protesteert met paasstuk: "Het is eigenlijk niet om mee te lachen"

Dit weekend was er goed nieuws voor bloemisten want zij mogen toch open blijven tijdens deze lockdown. Maar ze mogen geen kerstversiering verkopen en dat is onder meer voor bloemenatelier Lotus in Zoutleeuw een serieuze streep door de rekening.

Sommige bloemisten zijn boos omdat ze door de coronamaatregelen geen kerstdecoratie mogen verkopen. In deze tijd van het jaar is dat een belangrijk deel van hun omzet. Bloemenatelier Lotus in Zoutleeuw schat het verlies op zo'n 50.000 euro. Uitbaters Dirk en Hans vrezen dat klanten massaal de grens zullen oversteken om daar kerstdecoratie te kopen.

Mogen we open blijven zodat de overheid ons geen premie moet betalen?

"Je mag de helft niet verkopen. In deze periode is dat wel meer als drie vierde van onze omzet", zegt Dirk. "Dan denk ik van, mogen we open blijven zodat de overheid ons geen premie moet betalen? Mensen zullen naar Nederland trekken om daar kerstinkopen te doen. En dan hebben we op onze Facebookpagina gezet dat het een foute kerst zal worden. We hadden een paasstuk gepost met kerstverlichting, en iedereen vindt dat wel grappig, maar eigenlijk is het niet om te lachen."

Het bloemenatelier gaat wel via Facebook proberen om toch online wat kerstversiering te verkopen al hebben ze geen echte webwinkel.

Meest gelezen