Mechelaars bestellen 500 bomen via groepsaankoop

Zo’n 300 Mechelaars schreven zich dit jaar in voor een groepsaankoop waarbij bomen kunnen worden besteld om in de tuin te planten. Samen kochten ze zo'n 500 bomen. Dit jaar kon je via de groepsaankoop ook regentonnen aanschaffen.

Via de actie "Boom zoekt grond" konden Mechelaars struiken, haagpakketten en bomen bestellen om hun tuin groener te maken. Dit jaar konden ook regentonnen gekocht worden. Zo’n 300 inwoners reageerden op de groepsaankoop en dat zijn er 100 meer dan vorig jaar. Door de groepsaankoop kon je zo’n 25 tot 40 procent korting krijgen.

Als je voor een fruitboom kiest, krijg je ook meteen wat lekkers

Schepen Patrick Princen (Groen)

Vooral de bomen zijn populair. In totaal werden zo’n 500 bomen besteld. Er was keuze uit 15 verschillende soorten. Het stadsbestuur is blij met de populariteit, want ze vinden het nodig dat er meer groen komt. “Bomen geven plezier”, zegt Mechels schepen Patrick Princen (Groen). “In de zomer brengen ze koelte en als je voor een fruitboom kiest, krijg je ook meteen wat lekkers.” 

 

Meest gelezen