Rugbyclub Dendermonde is vandalisme beu en stapt naar politie: "Hopelijk hebben de frietjes nog gesmaakt"

De Dendermonde Rugby Club stapt naar de politie nu zij voor de vierde maal slachtoffer is van vandalisme. De club heeft een tribune met 400 zitjes en de zitjes worden telkens na herstelling kapotgemaakt. De rugbyclub is het grondig beu en heeft het geluk dat er beelden zijn gemaakt. De politie is een onderzoek gestart.

De rugbyclub in Sint-Gillis-Dendermonde heeft al voor de vierde keer te maken met vandalisme. De club is kwaad en richt zich via sociale media rechtstreeks aan de vandalen: "Hopelijk hebben de frietjes gesmaakt die jullie komen opeten zijn op de tribune. Dat jullie afval en sigarettenpeuken achterlieten, die door een vrijwilliger zijn opgekuist, is degoutant. Wat echter compleet verwerpelijk is, dat zijn de vernielingen die jullie hebben aangebracht aan onze tribune."

Wat echter compleet verwerpelijk is, dat zijn de vernielingen die jullie hebben aangebracht aan onze tribune
De Dendermonde Rugby Club

Geen toezicht

Een aantal jaren geleden zette de rugbyclub een clubhuis op het sportcomplex, met een tribune met 400 zitjes. Er is ook een sporthal die er jaren geleden gebouwd is. "Enkel aan de voorkant van de hal zijn er ramen, aan de achterkant liggen sportvelden. Daar kan geen toezicht gehouden worden door de verantwoordelijke van de sporthal." Daar legt Paul Vande Putte van de rugbyclub de vinger op de zere plek. Doordat niemand een oogje in het zeil houdt, kunnen jongeren hun gang gaan.

(lees verder onder de foto)

Skaters

De tribune nodigt jongeren uit om er hun tijd te spenderen: "Ze doen daar dingen die het daglicht niet mogen zien. Ze vandaliseren vanalles waaronder zitjes kapotmaken." Vande Putte vermoedt dat het jonge mensen zijn uit het skatersmilieu: "Er is een skatepiste vlakbij waar weinig of geen toezicht is. Ze komen skaten aan de tribune omdat de skateparken in de buurt gesloten zijn, en omdat ze het daar leuker vinden dan op hun eigen piste. Ze eten daar frieten en laten ook nog eens al hun rommel achter. Ze laten ook peuken van jointjes achter. Maar het ergste is dat ze de zitjes kapotduwen met hun voeten."

Aan hondenwandelaars: ruim uw hondenpoep op aub

Paul Vande Putte van De Rugbyclub Dendermonde

Die zitjes worden na iedere herstelling telkens opnieuw vernield, en dat al voor de vierde keer. Van de laatste twee keren zijn beelden gemaakt. Maar het is niet altijd gemakkelijk om gezichten te herkennen, zegt Vande Putte. De club is met de laatste beelden van de daders naar de politie gestapt. Zij zijn nu met een onderzoek bezig. 

Hondenpoep

Er is ook nog een ander neveneffect van de open groene ruimte daar. De campus is vrij toegankelijk, iedereen kan binnen en buiten wandelen. Maar dat betekent ook dat er mensen de hond uitlaten op het terrein. En honden laten al eens iets achter: "Als we willen spelen moeten we eerst hondenpoep weghalen. Alle begrip voor hondenwandelaars, maar ruim uw rommel tenminste op."

De club hoopt dat de daders zich nog zelf aangeven, lezen we op de facebookpagina: "Dan kunnen we onderling de schade regelen." Ze heeft ook gevraagd aan de lokale politie van Dendermonde om toezicht te houden.

Meest gelezen