Sint-Laureins verbiedt tijdelijk deur-aan-deurverkoop voor verenigingen

Sinds gisteren mogen verenigingen in Sint-Laureins niet meer deur-aan-deur verkopen. Met deze tijdelijke maatregel wil het stadsbestuur voorkomen dat er te veel verschillende contacten plaatsvinden. "We moeten vermijden dat het virus zich op deze manier verder zou verspreiden", verklaart burgemeester Franki Van de Moere.

Geen jaarlijkse truffel- of bloemenverkoop voor de verenigingen in Sint-Laureins. Het stadbestuur besliste vorige week vrijdag dat deur-aan-deur verkopen tijdelijk verboden is. Ook vooraf bestelde pakketjes mogen de verenigingen niet meer aan huis afleveren. Met deze maatregel wil het stadsbestuur vermijden dat het virus zich verder verspreidt, doordat te veel verschillende mensen met elkaar in contact zouden komen. “Activiteiten ten dienste van de clubkas kunnen, volgens ons, gerust nog even uitgesteld worden", legt Van de Moere uit. "Maar mochten de verenigingen hierdoor financieel in de problemen komen, dan zal de gemeente zeker bijspringen.” Om de jaarlijkse verkoopacties te compenseren, heeft het stadsbestuur besloten om de subsidies van de verenigingen gedeeltelijk te verhogen. "We laten hen zeker niet in de kou staan”, benadrukt de burgemeester.

Deur-aan-deur verkopen zal tot minsten 15 december niet mogelijk zijn, maar Van de Moere geeft aan dat dit slechts een leidraad is. “We volgen de situatie nauwgezet op. Mocht de cijfers opeens dalen, dan kunnen we de maatregel opnieuw aanpassen.” Restaurants, essentiële en niet-essentiële zaken mogen wel nog aan huis leveren of afhalingen organiseren.

Meest gelezen