Traiteur uit Zaventem stelt wagenpark ter beschikking voor lokale handelaars

Een traiteur uit Zaventem stelt zijn bestelwagens ter beschikking voor de kleine handelaars uit de buurt. Zo wil hij de niet-essentiële winkels een hart onder de riem steken en hen helpen om hun bestellingen te leveren. 

Niet-essentiële winkels mogen sinds de lockdown niet meer open zijn, maar ze mogen wel bestellingen aannemen. De klanten kunnen die bestelling komen halen, of de handelaars kunnen ze naar de klanten brengen. En daar wil Traiteur Claessens uit Zaventem nu bij helpen door zijn bestelwagens in de namiddag ter beschikking te stellen. 

We willen lokale handelaars een hart onder de riem steken
Traiteur André Claessens

“We weten dat het voor de niet-essentiële zaken vandaag kommer en kwel is”, zegt traiteur André Claessens. “Velen van hen zijn niet georganiseerd op ‘delivery’, ze hebben vaak geen grote voertuigen of alleen een personenwagen. Ik denk dat dat problemen veroorzaakt. We hebben zelf een uitgebreid wagenpark, maar veel van die voertuigen staan het merendeel van de tijd stil. Daarom dacht ik: als we mekaar kunnen helpen, komen we al heel ver.”  

De  traiteur levert maaltijden tussen Leuven, Brussel en Mechelen. Handelszaken uit die buurt die een wagen kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden bij traiteur Claessens.  “Ons transport staat voor de handelaars uit de buurt ter beschikking, zowel voor éénmalig gebruik als wat vaker. Let wél, we zoeken geen voedingsbedrijven, dat zou wat gek zijn, onze concurrenten moeten hier niet aankloppen. Dat lijkt me logisch”, besluit Claessens.

Meest gelezen