AFAD

Kleuter levend vanonder puin gehaald in Turkije vier dagen na aardbeving , dodentol stijgt boven de 100 

In de Turkse stad Izmir is een meisje van drie of vier jaar levend van onder het puin gehaald, vier dagen na zware de aardbeving in de Egeïsche Zee. Gisteren werden ook al een driejarig en veertienjarig meisje gered. De dodentol van de aardbeving is nu opgelopen tot boven de honderd.

Al meer dan 90 uur zat Ayda Gezgin, een meisje van drie of vier, vast onder het puin. Ze had zich verscholen achter een wasmachine, en geraakte daarom niet zwaargewond. Reddingswerkers hoorden het meisje roepen en konden haar enkele uren daarna bevrijden.

"Het meisje zwaaide, zei haar naam en dat ze oké was", getuigde een van de reddingswerkers. "Ze lachte, ze was op ons aan het wachten. Ik kreeg kippenvel, en mijn collega begon te huilen", vertelde een andere reddingswerker.

AFAD

Gewikkeld in een thermisch deken en onder vreugdekreten en applaus van reddingswerkers werd Ayda op een brancard overgebracht naar het ziekenhuis. Haar vader was ook ter plaatse en gaf haar een knuffel.

Ayda is al de 107e persoon die gered kon worden van onder het puin. Gisteren werden ook nog een driejarig en veertienjarig meisje levend teruggevonden. Er wordt nog steeds gezocht naar overlevenden.

De dodentol van de aardbeving steeg al tot boven de honderd. De teller staat nu op 104. De meerderheid van de slachtoffers viel in Turkije, ook kwamen twee tieners om het leven op het Griekse eiland Samos.

Meest gelezen