Foto: Belga

Webcam die slechtvalken in het oog houdt op Mechelse Sint-Romboutstoren wordt binnenkort vervangen

De 15 camera's op de Sint-Romboutstoren in Mechelen worden binnenkort vervangen. De camera's zijn al meer dan 15 jaar oud en werken niet meer goed door de ouderdom of de barre weersomstandigheden. Ook de webcam die al jaren een familie slechtvalken in de gaten houdt, wordt vernieuwd. 

“Onze Mechelse trots ontvangt in normale omstandigheden enkele tienduizenden bezoekers per jaar", vertelt schepen Marina De Bie (Groen). "Het is dus belangrijk dat het personeel goed in de gaten kan houden of er zich nergens problemen voordoen zonder telkens de meer dan 500 treden te moeten beklimmen. Met de nieuwe camera's verhogen we de veiligheid voor iedereen."

Telescopische arm

Ook de camera die gericht is op het nest van de familie slechtvalken in de toren wordt vervangen. De nieuwe camera heeft een telescopische arm om de slechtvalken voortdurend in beeld te kunnen brengen. Dat was tot nu toe niet altijd mogelijk omdat het nest soms op een moeilijk bereikbare plek was. Met de nieuwe camera moet dat probleem verholpen worden. 

Meest gelezen