Dit is een archieffoto van de vorige plannen.
Stad Roeselare

200 mensen uit Roeselare protesteren opnieuw tegen de komst van nieuw winkelcomplex

In een wijk in Roeselare verzetten meer dan 200 inwoners zich opnieuw tegen de komst van een groot winkelcomplex in hun buurt. Het actiecomité "Leefbaar Schiervelde" heeft er begin dit jaar alles aan gedaan om de komst van een supermarkt van de Nederlandse keten Jumbo tegen te houden. Dat is toen gelukt.

De stad Roeselare heeft de omgevingsvergunning voor dat Jumbo-complex begin dit jaar geweigerd om verschillende redenen. Een van de redenen was het protest in de buurt. Nu is er een nieuwe aanvraag om op Schiervelde een complex met supermarkten te bouwen. Het is niet duidelijk of het deze keer ook om een Jumbo-winkel gaat, maar het actiecomité "Leefbaar Schiervelde" gaat opnieuw in het verzet.

De actiegroep heeft al 201 bezwaarschriften verzameld tegen de plannen. Dat zijn er al 40 meer dan de eerste keer. De bezorgdheid van de inwoners draait vooral om de extra verkeersdrukte die zo'n winkelcomplex met zich meebrengt.

Tweede strijd

"Het is lastig dat we een tweede keer de strijd moeten aangaan", zegt Erwin Ureel van het actiecomité. "Op sociale media krijgen wij dikwijls bagger over ons heen. Dat is niet leuk. Aan de andere kant: onze wijk is stevig aan het verjongen. De jonge gezinnen hebben een toekomst nodig. Wij wonen hier allemaal graag en dat proberen we zo te houden. Daarom vinden we het belangrijk om onze nek uit te steken. We proberen het project voor een tweede keer tegen te houden."

Meest gelezen