Apotheek Vandeputte

Apotheker uit Spiere-Helkijn levert medicijnen aan huis: "Sommige mensen zijn te bang om zelf te komen"

Het zijn drukke tijden voor apotheker Simon Vandeputte, maar toch maakt hij tijd vrij om medicijnen aan huis te brengen. "Sommige mensen zijn angstig om naar de apotheek te komen", zegt hij. "Dat is niet onlogisch als je weet dat wij veel risicopatiënten over de vloer krijgen."

Apotheker Simon Vandeputte uit Spiere-Helkijn kreeg opvallend veel telefoontjes van klanten die vroegen wanneer het rustig was in de apotheek. "Ik hoorde veel angst aan de andere kant van de lijn", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Sommige van mijn klanten zitten met heel hun gezin in quarantaine en kunnen sowieso niet tot bij ons komen. Het leek me logisch om daarom geneesmiddelen aan huis te brengen."

Veel waardering

De apotheek is gesloten van 12.00 uur tot 13.30 uur. Tijdens zijn middagpauze levert Vandeputte medicijnen aan huis. Hij krijgt veel waardering voor zijn extra service. "Vooral de oudere mensen zien me graag komen. Al is het om even een babbeltje te slaan", zegt hij. "Vaak ben ik de enige persoon die ze zien die dag. Het is voor hen niet gemakkelijk, die coronacrisis."

Meest gelezen