Radio 2

Asse, Opwijk en Wemmel voeren strenger samenscholingsverbod in tussen 22 uur en middernacht

De gemeenten Asse, Opwijk en Wemmel verstrengen het federaal samenscholingsverbod. Volgens de nieuwe federale anticoronamaatregelen mogen maximaal vier mensen samen buitenkomen. De drie gemeenten verstrengen die maatregel. Wemmel gaat het verst. Tussen 22 uur en middernacht mag daar slechts één persoon buitenkomen.

In Brussel geldt de avondklok vanaf 22 uur, dat is twee uur vroeger dan in Vlaanderen. Walter Vansteenkiste, de burgemeester van Wemmel, wil vermijden  dat Brusselse jongeren afzakken naar zijn gemeente. Wemmel grenst aan het Brussels gewest. Het verbod in Wemmel geldt niet voor wie in gezinsverband buitenkomt.  Wemmel kampt met zeer hoge coronacijfers. "Vandaag hadden we nog een twintigtal besmettingen. We hebben pieken gekend van 80 à 90 besmettingen per dag. Dat is erg veel voor een gemeente van 16.500 inwoners", aldus burgemeester Vansteenkiste.

 

AMOW

De gemeenten Asse en Opwijk beperken het samenscholingsverbod tussen 22 uur en middernacht tot maximaal twee personen. Asse, Opwijk en Wemmel behoren tot de politiezone AMOW. Merchtem, de vierde gemeente die deel uitmaakt van die politiezone, voert geen verstrenging door. Daar geldt het federale samenscholingsverbod van maximaal vier personen.

Meest gelezen