Burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens sukkelt met zijn gezondheid

Burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens (Gemeentebelangen) moet het de komende weken rustiger aan doen. De 79-jarige burgemeester heeft geen corona voor alle duidelijkheid. "We vragen om zijn privacy te respecteren", zegt eerste schepen Piet De Groote (GBL). "Zijn precieze gezondheidstoestand houdt Lippens liever privé."

Eerste schepen Piet De Groote neemt de meeste taken tijdelijk over. "Maar Lippens zal de belangrijkste vergaderingen wel nog voorzitten", zegt schepen De Groote. "Bijna alle vergaderingen gebeuren digitaal en de belangrijkste vergaderingen zit hij voor, dus het schepencollege en de gemeenteraad. Hij heeft nog altijd stevig de touwtjes in handen."

Leopold Lippens is 79 jaar. Hij onderging enkele jaren geleden een hartoperatie en beloofde toen dat hij zou doorgaan als burgemeester tot hij 108 jaar is.

Meest gelezen