Voedselverdeelpunten in de problemen door tekort aan jonge vrijwilligers

Door de coronacrisis komen de voedselverdeelpunten in onze provincie in de problemen. Dat zijn de plekken waar mensen in nood voedsel kunnen afhalen. Ze hebben daar door de crisis nu vrijwilligers te kort. Meestal helpen iets oudere mensen in die voedselverdeelpunten. Maar die zitten in de risicogroep en daarom blijven ze meer weg. 

In De Vaart in Kortrijk werkten ze voor corona met 30 vrijwilligers. Dat zijn er nu nog maar 15. Dat heeft ook gevolgen voor het voedselaanbod. Vanaf vandaag zijn er enkel nog basisproducten zoals pasta, bloem en soep te verkrijgen. Geen verse producten meer, zegt voorzitter van het voedselverdeelpunt Wim Debonne: "Omdat wij in feite het risico op contact, zowel met klanten als met leveranciers, willen beperken. Wij, vrijwilligers, zijn allemaal niet meer van de jongste. En daarom willen we het riscio beperken."

Andere voedselverdeelpunten organiseren nu maar 1 keer om de 2 weken een uitdeelmoment in plaats van iedere week.

Meest gelezen