E17 in Destelbergen afgesloten "omdat te veel chauffeurs al rijdend de ravage filmden na een dodelijk ongeval"

Rond half 4 vanmiddag is een lichte vrachtwagen ingereden op de staart van de file voor de werken aan het viaduct in Gentbrugge. De bestuurder reed achteraan tegen een vrachtwagen en overleefde de klap niet. Niemand anders raakte gewond. De E17 richting Kortrijk werd afgesloten, en dat veroorzaakt veel hinder.

Het dodelijk ongeval gebeurde iets vóór half 4 vanmiddag, dus vlak voor de avondspits. Bij een redelijk lage zon, heeft de chauffeur van de lichte vrachtwagen de file te laat of niet opgemerkt, en hij botste tegen zijn voorligger: een vrachtwagen met oplegger.

Er zijn al redelijk veel zware ongevallen geweest in de staart van de file vóór de werken aan het viaduct. Daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een tijdje geleden ribbelstroken aangelegd. Die moeten chauffeurs alert maken op de naderende werken en mogelijke file.

Maar toch is er alweer een dodelijk ongeval gebeurd, en moet dus ook het parket ter plaatse komen. Daarvoor wordt soms een deel van de snelweg afgesloten, maar nu werd de hele E17 afgesloten, om een andere reden, zegt brandweerkapitein John Vandenhende. 

Andere weggebruikers halen hun gsm boven en filmen het ongeval: heel gevaarlijk
Brandweerkapitein John Vandenhende

Het gebeurt dikwijls dat er in de tegenovergestelde richting van het ongeval een kijkfile ontstaat: andere weggebruikers vertragen om de ravage goed te kunnen zien. “Maar we zagen nu veel mensen gewoon hun gsm bovenhalen om alles al rijdend te filmen. Dat is heel gevaarlijk, en zou nog meer ongevallen kunnen veroorzaken. Daarom hebben we de snelweg helemaal afgesloten, terwijl we eigenlijk de linkerrijstrook hadden kunnen vrijhouden. De politie heeft heel wat filmende chauffeurs aan de kant gezet en bekeurd.”

Het verkeer stropt vanaf Beervelde, maar kan via de parallelweg passeren.

Meest gelezen