Filmmuziek op Leuvense beiaard voor overleden VRT-filmreporter Ward Verrijcken

Beiaardier Luc Rombouts brengt filmmuziek én Whitney Houston ter ere van Ward Verrijcken, filmjournalist bij VRT NWS, die vorig weekend onverwacht overleed. Meeluisteren kan live in Leuven of ook digitaal. 

Op drie Leuvense beiaarden weerklinkt vandaag bekende filmmuziek. Beiaardier Luc Rombouts brengt vaker een programma dat aansluit bij de actualiteit. Dit keer brengt hij hulde aan  Leuvenaar Ward Verrijcken, de VRT-filmreporter die zaterdag op zijn 47e plots is overleden. En ook aan de Schotse acteur Sean Connery, ook vorig weekend gestorven. "Ik kende Ward niet persoonlijk, maar hield veel van zijn filmtips," zegt Luc Rombouts.

Drie keer weerklinkt een uurtje filmmuziek in Leuven: eerst op de beiaard van de universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein, om 19u op de beiaard van het Groot Begijnhof en van 16 tot 17 uur op de nieuwe Vredesbeiaard van de Abdij van Park. Dat concert kunt u hieronder opnieuw beluisteren en bekijken:

Op het programma muziek uit de James Bondfilms, onder meer "For your eyes only" en "No time to die" van Billie Eilish, de Bondfilm die nog moet uitkomen. Voorts "Una mattina" van Ludovico Einaudi uit "Intouchables", "My heart will go on" uit "Titanic", een wals van Nino Rota uit "The Godfather", liedjes uit "The sound of music" en een aantal Disneyfilms zoals "Let it go” uit “Frozen". Ook "You’ve got a friend in me" uit "Toy story". Afsluiten doet Luc Rombouts met een lievelingslied van Ward Verrijcken: "All at once" van de Amerikaanse zangeres Whitney Houston.

Meest gelezen