Facebookpagina carwash Colyny

Gezin uit Ieper voor de tweede keer volledig werkloos: "Eerst ons restaurant, daarna onze carwash gesloten"

Het gezin van Kurt Kuypers uit Ieper is sinds de tweede lockdown opnieuw volledig werkloos. Kuypers baat normaal gezien een restaurant en een carwash uit, maar door de stijgende coronacijfers moesten beide zaken gesloten worden.

Kurt Kuypers, zijn vrouw en 2 zonen zijn op dit moment allemaal werkloos. Dat komt omdat het restaurant en de carwashtunnel van het gezin de deuren hebben moet sluiten door de coronacrisis. "Een tijdje geleden hebben we ons restaurant moeten sluiten", zegt Kurt aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Dat was ook al zo tijdens de eerste lockdown. Toen hebben wij een carwash gekocht. Die carwash lag niet zo ver van ons restaurant. We hebben die carwash gekocht met de bedoeling onze kinderen daar tewerk te stellen. Maar begin deze week hebben we die zaak moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus."

Zware investering

"De aankoop van die tunnelcarwash is een zware investering", zegt Kuypers. "De sluiting is dus een serieuze tegenslag voor ons. Al onze spaarcenten zitten in die zaak. We hebben een hele goede start gehad en ook nu zouden we tijdens de herfstvakantie een topweek moeten beleven, maar helaas."

"Het is stil aan de ontbijttafel bij ons. De tweede lockdown hakt er bijzonder hard in. We proberen niet bij de pakken te blijven zitten. Vanaf vrijdag starten we met afhaalmaaltijden. Het is redden wat er te redden valt", besluit Kurt.

Meest gelezen