Belga Image

Goedele Liekens: "Sprong gat in de lucht toen bleek dat ik geen minister werd"

Tijdens de herfstvakantie polst Radio 2 Vlaams-Brabant elke dag bij een bekende Vlaming hoe hij of zij de tweede lockdown beleeft. Vandaag duizendpoot Goedele Liekens. Seksuologe, presentatrice, schrijfster en politica uit Dilbeek. Zij heeft een eerder rustige periode. Met meer tijd voor de kinderen én een nieuwe, tijdelijke huisgenoot. Én ze is heel blij dat ze geen federale minister is geworden.

Sinds kort staat er een ezel in haar tuin. Niet als gezelschap tijdens de tweede lockdown, maar waarschijnlijk is het dier ontsnapt. Goedele: “Ik woon in het Dilbeekse, en er moet ergens in de buurt een ezel weggelopen zijn. Die stond wat rond te dralen in de buurt van mijn weide, de politie kreeg hem niet te pakken. Dus hebben we hem bij mij naar de wei gestuurd. Na een oproep op Facebook is hij weer bij zijn eigenaar. Ik heb zelf trouwens ook twee ezels en een alpaca.  En zo weet ik wat doen tijdens de tweede lockdown." (lacht)

Ik besef dat ik erg bevoorrecht ben. Ik woon ruim in een huis met een tuin en beesten om te verzorgen.

Goedele Liekens

Voor Goedele heeft de lockdown ook veel voordelen. “Ik heb dat bij de eerste lockdown al vastgesteld. Ten eerste werk je veel efficiënter omdat je bijvoorbeeld online vergadert. En ten tweede heb ik meer tijd voor de kinderen en doe ik dingen die ik vroeger nooit deed. Samen koken en zelfs puzzelen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, en dat is zeker nu het geval”, vindt ze.

Toch beseft het Kamerlid dat ze erg bevoorrecht is. "Ik woon ruim in een huis met een tuin en beesten om te verzorgen zoals een hond, kat en kippen. Maar mensen die alleen zijn, op een appartement wonen, dat is iets helemaal anders. Ik heb intussen ook zelf potjes gekocht om mijn haar te kleuren. Zaken die je anders heel evident vindt en nu niet gaan. Maar dat is goed. Want zo leer je dankbaar te zijn tegen de tijd dat het weer allemaal kan. Dat we het niet vanzelfsprekend mogen beschouwen." 

Ik sprong een gat in de lucht toen bleek dat ik geen minister hoefde te worden.

Goedele Liekens

Geen minister

En hoe zit het met haar carrière als politica bij Open VLD. Even werd Goedele Liekens als minister getipt, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. “Ik heb een gat in de lucht gesprongen toen ik hoorde dat ik geen minister hoefde te worden. Kan je je voorstellen hoeveel werk dat is? Hoe je daar van ’s morgens tot ’s avonds mee bezig bent? Ik denk dat ik mijn deel heb gedaan in de maatschappij. Maar het vele werk, dat zou op dit moment in mijn leven niet gaan”, besluit Liekens.

Meest gelezen