Kurt Willaerts

In Puurs-Sint-Amands hangt de winterverlichting al: "Licht vrolijkt op en geeft inspiratie"

Het centrum van Puurs-Sint-Amands wordt de hele winter sfeervol verlicht. Deze winter is er door corona veel minder te beleven maar de gemeente wil zo voor extra gezelligheid zorgen en de mensen naar het centum brengen. De komende maanden komt er nog kerst- en valentijnverlichting bij.

De meeste winkels zijn momenteel dicht maar toch wil Puurs-Sint-Amands vermijden dat mensen het centrum en de handelaars links laten liggen. De winkels hebben een zwaar jaar achter de rug, en het is nog niet gedaan. "We brengen vier maanden lang licht en gezelligheid in onze gemeente", zegt schepen Hilde Van der Poorten (CD&V). "Het gaat om neutrale winterverlichting die in december wordt aangevuld met kerstverlichting en kerstbomen. In januari wordt de winterverlichting dan uitgebreid met hartjes, om mensen al in de sfeer van Valentijn te brengen. Een avondwandeling langs de lichten vrolijkt je op en geeft inspiratie."

 

Meest gelezen