KFC Lille zamelt voetbaltruitjes en -broeken in voor verpleegkundigen: “Gewone tenue te warm onder beschermingspak”

De voetbalclub KFC Lille zamelt voetbaltruitjes en -broekjes in voor het ziekenhuis in Herentals. De verpleegkundigen dragen die daar onder het speciale beschermende pak dat ze aandoen om covidpatiënten te verzorgen, omdat hun dagelijks uniform te warm is.

Op de Facebookpagina van KFC Lille doet de Kempense voetbalploeg een oproep om voetbaltruitjes en -broekjes in te zamelen. Die gebruiken ze niet voor zichzelf, maar ze schenken de kledij aan de verpleegkundigen van het ziekenhuis AZ Herentals.

Zij dragen deze kledij onder de speciale beschermende pakken die ze aandoen om de covidpatiënten te verzorgen. “Ons dagelijkse verplegersuniform is te warm om onder die pakken aan te doen”, zegt Kirsten Verwimp, zorgmanager bij AZ Herentals.

De spullen die we nu hebben, moeten we een paar keer per dag wassen om te te komen. We kunnen er dus zeker extra gebruiken.

Kirsten Verwimp, zorgmanager bij AZ Herentals

Het ziekenhuis beschikt al over enkele voetbaltruitjes en -broeken, maar dat is nog niet voldoende. “We moeten de spullen die we nu hebben verschillende keren per dag wassen om toe te komen. Op zo’n covid-afdeling moeten meer dan 30 verpleegkundigen staan om iedereen goed te kunnen verzorgen. Ondertussen hebben we al drie van zulke afdelingen geopend, dus we kunnen de kledij goed gebruiken.”

Als je voetbaltruitjes- en broekjes wil doneren, kan je die binnenbrengen bij de voorzitter van KFC Lille, in het bedrijf Jepro aan de Wechelsebaan in Lille. Breng ze zeker niet rechtstreeks naar het ziekenhuis.

Meest gelezen