Videospeler inladen...

Kortrijkzaan wandelt 70 kilometer in de vorm van "dank u wel": "Het is een ode aan de zorgsector"

Christophe Reynaert uit Kortrijk heeft gisteren 70 kilometer gewandeld. Dat deed hij in de vorm van een dankuwel. Op die manier wou hij de zorgsector een hart onder de riem steken.

Christophe Reynaert wandelde gisteren maar liefst 70 kilometer. Zijn wandeling vormt op Strava, een sport-applicatie voor op de smartphone, "dank u wel". Het is een boodschap aan het zorgpersoneel. "Het was een stevige tocht, want er was veel wind", vertelt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Maar ik wou het absoluut doen. Op die manier kan ik eens dank u wel zeggen aan de mensen uit de zorgsector. Zij verdienen dat echt."

Wandelen tijdens lockdown

Reynaert kreeg de wandelmicrobe vorig jaar in december te pakken. "Toen wandelde ik voor de Warmste Week 100 kilometer, van Brugge naar Kortrijk", zegt hij. "Nog nooit deed ik zo'n grote wandeling. Om de 10 kilometer kwamen er vrienden, familieleden en sympathisanten meewandelen. Die steun deed deugd."

"Tijdens de eerste lockdown besloot ik om weer wat meer te gaan wandelen. De wandeling van 70 kilometer heeft me deugd gedaan. En ik hoop dat de bedanking deugd doet aan de mensen uit de zorg", besluit hij.

Christophe Reynaert

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen