Medewerkers van AXA Bank als vrijwilliger aan de slag in het UZA: "Hopen dat nog bedrijven ons voorbeeld volgen"

De komende maand zullen 60 medewerkers van AXA Bank helpen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Het gaat voornamelijk om administratieve en logistieke taken maar ook patiënten naar de raadpleging brengen bijvoorbeeld. Ze moeten geen vakantie nemen en hun loon loopt gewoon door.

Geen enkele teambuilding zou dit gevoel kunnen realiseren

Peter Philippaerts, directielid AXA Bank

AXA lanceerde de oproep vorige week donderdag en de volgende middag waren alle 60 vrijwilligersplaatsen al volzet. Intussen worden de banktaken op een andere manier verdeeld, in overleg met de medewerkers die op post blijven. De vrijwilligers doen zowel ochtend- als avondshiften en worden ook in het weekend ingezet. "De reacties waren enorm en heel persoonlijk. Onze mensen waren echt blij dat ze hun steentje konden bijdragen", zegt initiatiefnemer en directielid Peter Philippaerts. "Anderzijds was het UZA zeer blij met ons engagement en dat geeft natuurlijk energie. Dit zou geen enkele teambuilding kunnen realiseren".

Het gaat vooral om admistratieve of logistieke taken zoals pakjes van familie bezorgen als ze niet op bezoek kunnen komen. Anderzijds zullen de vrijwilligers ook buddy zijn om patiënten naar de raadpleging te brengen bijvoorbeeld. Ze gaan ook met een iPad rond zodat patiënten toch contact kunnen hebben met hun familie. De vrijwilligers worden niet ingezet op de covid-afdeling. AXA Bank hoopt dat ook andere bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.

Meest gelezen