Beveren

Sint-Maarten komt zaterdag op straat in Berlare

Ook in tijden van corona blijft de traditie overeind: Dit weekend rijdt Sint-Maarten met zijn paard door Berlare. Maar zoals het nu eenmaal hoort, wel met een mondmasker.

De organisatoren en de gemeente zorgen ervoor dat alles corona-veilig kan verlopen. Kinderen en hun ouders moeten aan hun woning blijven staan en ze mogen Sint-Maarten ook geen hand geven.  "Zaterdag rijdt Sint-Maarten vergezeld door de Pieten met een koets door de straten van Berlare", zegt Benjamin De Winter van wijkcomité  Sint-Annaplein . "Helemaal coronaveilig zodat de kinderen hem in levende lijve kunnen zien, en een tekening kunnen afgeven."

De Sint zal net als zijn Pieten een mondmasker dragen. Ook van de toeschouwers ouder dan 12 wordt dat verwacht. Normaal gaat Sint-Maarten bij de kinderen thuis op bezoek, maar door corona mag dat niet. Hij zal dit jaar ook geen snoepgoed uitdelen.  

Meest gelezen