Station Wijgmaal wordt eindelijk verbouwd tot ontmoetingsplek mét bar

Het stationsgebouw van Wijgmaal zal vanaf volgend jaar eindelijk gerenoveerd worden. In het gebouw komt een kantoor- en ontmoetingsruimte, op het gelijkvloers komt een bar. 

Na een moeizame start met veel overleg en opzoekwerk zal de verbouwing van het vervallen stationsgebouw van Wijgmaal begin volgend jaar eindelijk starten. Het stationsgebouw staat al bijna tien jaar leeg. Op het gelijkvloers komt "Bar Rosalie" die zal worden uitgebaat door een coöperatie van Wijgmaalse burgers en STAF (voorheen VZW Begeleid Wonen). Ook zal er kantoorruimte een nieuwe bestemming geven aan het stationsgebouw. Het moet een gezellige ontmoetingsplaats worden voor Wijgmalenaars, pendelaars, werknemers van de Remy-site, fietsers en wandelaars. Maar ook lokale verenigingen die een vergaderruimte zoeken zullen er terecht kunnen.

Duurzaam

Het is de vzw Dialoog, een onafhankelijke vzw uit Wijgmaal die informeert over duurzaam (ver)bouwen en wonen, die het gebouw zal renoveren samen met de stad Leuven.  Het stationsgebouw zal er van buiten hetzelfde uitzien, maar wordt helemaal energiezuinig verbouwd.

Het stationsgebouw wordt een levend huis voor alle Wijgmalenaars

Lalynn Wadera (SP.A), schepen voor Stadsgebouwen

“We zijn blij dat Dialoog dit stadsgebouw nieuw leven inblaast. Met dit project kan het stationsgebouw in de toekomst zijn rol van verbinding in Wijgmaal optimaal spelen", zegt schepen van Stadsgebouwen Lalynn Wadera (SP.A). “We vinden het belangrijk om dit soort plekken door partners en de buurt te laten invullen, zo wordt het echt een levend huis van en voor hen.“

Aannemers die het aannemingsdossier willen inkijken, kunnen dat aanvragen bij Dialoog. Kandidaturen zijn welkom tot 14 december. 

Meest gelezen