Straffen tot 5 jaar cel voor dodelijke ripdeal in Grobbendonk

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 5 jaar uitgesproken voor een ripdeal met dodelijke afloop. Het gaat om een drugsdeal in Grobbendonk drie jaar geleden waarbij de 47-jarige verkoper tijdens een ruzie werd doodgeschoten.

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft straffen tot 5 jaar cel uitgesproken voor een drugsdeal met dodelijke afloop. Op 29 september 2017 wilden drie mannen aan een pand in Grobbendonk een grote partij cocaïne kopen. Het ging om zo'n 6 kilogram. Tijdens de deal ontstond er een ruzie, waarbij één van de kopers de 47-jarige verkoper doodschoot. De kopers vertrokken nadien met het geld en de drugs. 

De moord zelf wordt nog een assisenzaak. De tussenpersonen die de drugdeal regelden, zijn vandaag al voor de rechter gekomen voor handel in cocaïne. Net als de bewoner van het drugspand kregen zij een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een geldboete van 8.000 euro. Nog een andere tussenpersoon is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar. Twee andere beklaagden zullen later berecht worden in een ander dossier rond drugshandel. 

Meest gelezen