Videospeler inladen...

Joe Biden en Kamala Harris: "We geloven dat wij de winnaars zullen zijn eens alle stemmen zijn geteld"

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris geloven dat zij de winnaars van de verkiezingen zullen zijn eens alle stemmen zijn geteld. Dat zegt Biden in een toespraak. De overwinning ook opeisen, doen ze nog niet.

"Gisteren bewees nog maar eens dat de democratie de hartslag van onze natie is, zoals dat al meer dan twee eeuwen zo is", zei Biden. "Zelfs tijdens een pandemie hebben meer Amerikanen dan ooit tevoren gestemd. Als we twijfels hadden, dan is dat niet langer nodig: de regering van, voor en door de mensen is springlevend."

"Macht vloeit voort uit het volk. De wil van het volk bepaalt wie president van de VS wordt. Na een lange nacht tellen is het duidelijk dat we genoeg staten zullen winnen om 270 kiesmannen in het kiescollege te hebben. Ik verklaar hier niet dat we hebben gewonnen, maar we geloven dat, eens alle stemmen zijn geteld, dat we dan zullen winnen."

Ik verklaar hier niet dat we hebben gewonnen, maar we geloven dat, eens alle stemmen zijn geteld, dat we dan zullen winnen.

"Dit was een lange en harde campagne, en ook een lange en harde tijd voor ons land. Eens de verkiezing voorbij is, moeten we doen wat we altijd doen: de harde retoriek stoppen, weer naar elkaar luisteren, elkaar respecteren en samenkomen als een natie. Ik weet dat dit niet makkelijk zal zijn, ik ben niet naïef."

"We moeten stoppen met onze tegenstanders als vijanden te omschrijven. We voerden campagne als Democraten, maar ik zal regeren als een Amerikaanse president.  Dit ambt vertegenwoordigt iedereen. Het vereist de plicht om voor alle Amerikanen te zorgen. Ik zal even hard werken voor hen die niet voor mij hebben gestemd als voor hen die dat wel deden."

"Nu moet elke stem worden geteld. Niemand neemt onze democratie van ons af. Nu niet, nooit. Ik ben overtuigd dat we zullen winnen. Het zal een overwinning voor het Amerikaanse volk zijn, voor onze democratie. Er zullen geen blauwe of rode staten zijn, enkel de Verenigde Staten van Amerika."

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen