Voorzitster Dierenasiel Antwerpen: "Wij en onze dieren kunnen mensen die zich gedragen als toeristen missen als kiespijn"

Nu de dierentuinen, pretparken en andere evenementen gesloten zijn, zien ze in het Dierenasiel Antwerpen weer meer mensen afkomen die gewoon even willen komen kijken naar de honden en katten die er zitten, of die maar tijdelijk een dier willen als gezelschap tijdens de lockdown. "Onze dieren zijn geen attractie", zei voorzitster Els De Belder in Start je dag op Radio 2 Antwerpen. Enkel mensen die gemotiveerd zijn om een dier te adopteren en daarover vooraf gebeld hebben en een afspraak gemaakt, zijn welkom.

"Wij zijn al gesloten sinds de eerste lockdown in maart", legt Els De Belder, voorzitster van Dierenasiel Antwerpen, uit. "We krijgen anders teveel mensen die zich als toerist gedragen en dat is niet de bedoeling. Onze dieren zijn geen attractie", benadrukt De Belder.
Ze klaagt ook over de mentaliteit van sommige mensen. "Er zijn er die ons bellen om te vragen of ze een hond of kat mogen komen halen, om die dan na de lockdown weer terug te brengen. Een huisdier haal je niet zomaar in huis, hé, daar moet je over nadenken. Dieren zijn geen stukje speelgoed!"

"Dieren zijn geen stukje speelgoed. Denk dus niet dat je bij ons een hond of kat kan komen halen om na de lockdown weer terug te brengen"

Els De Belder, Dierenasiel Antwerpen

Wie oprecht gemotiveerd is om een hond of kat uit het asiel te adopteren, kan bellen en zo een afspraak maken. Met de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen kan je dan komen kijken in het asiel. "Honden worden zelfs naar buiten gebracht om het bezoek nog veiliger te laten verlopen", zegt Els De Belder nog. Er worden twee bezoeken per dag toegelaten.

Meest gelezen