Inwoners Zoersel kunnen voortaan ook vragen stellen tijdens digitale gemeenteraad via mail

In Zoersel vindt de gemeenteraad door de coronacrisis al sinds april digitaal plaats. Daardoor konden de inwoners gedurende een half jaar geen vragen meer stellen aan de gemeenteraadsleden. De oppositieraad kwam met de oplossing. "We geven de burgers opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen, maar dan vooraf via mail", zegt Tom Sleeuwaert van oppositiepartij h-EERLIJK ZOERSEL. 

Net zoals in de meeste andere gemeenten, vindt de gemeenteraad van Zoersel door het coronavirus niet meer fysiek plaats. Sinds april gebeurt dat digitaal, maar daardoor konden de inwoners al een tijd lang geen vragen meer stellen aan hun gemeenteraadsleden. De oppositie heeft daar nu een oplossing voor uitgewerkt. Burgers kunnen hun vragen voortaan vooraf indienen bij de gemeente. Die vragen zullen dan tijdens de zitting beantwoord worden door de burgemeester en het schepencollege. 

"Het is zeer positief dat de burgers de ontwikkelingen van de gemeente van thuis uit kunnen volgen. Het nadeel was alleen dat ze geen vragen konden stellen zoals dat op een klassieke gemeenteraad wel het geval is. Met ons voorstel geven we de burgers nu opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan het bestuur", vertelt Tom Sleeuwaert van oppositiepartij h-EERLIJK ZOERSEL. 

De gemeenteraad van Zoersel komt iedere derde dinsdag van de maand samen. Vanaf nu kunnen de inwoners hun vragen weer stellen door tot op de dag zelf naar het secretariaat van de gemeente te mailen op dit adres: secretariaat@zoersel.be

 

Meest gelezen