FMDO

Team Up wil West-Vlaamse nieuwkomers aan een job helpen

In West-Vlaanderen raken nieuwkomers en mensen met een migratieachtergrond vaak minder vlot aan een job en daarom is Team up opgestart. Het is een samenwerking van VDAB en FMDO, de federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. Het project start in Kortrijk, Brugge en Oostende, maar wil op termijn uitbreiden naar de hele provincie. 

Team Up zal duo's samenstellen van telkens een vrouw of een man die al ervaring heeft in een bepaalde sector en een nieuwkomer die werk zoekt in dezelfde sector. De vrouw of man met ervaring zal de nieuwkomer 2 keer per maand ontmoeten en proberen vooruit te helpen. In coronatijd betekent zo'n ontmoeting voorlopig nog een skypegesprek. Ivy Goutsmit van FMDO zegt dat er in West-Vlaanderen meer mensen met een migratieachtergrond zijn dan algemeen wordt aangenomen. Al is de instroom van een recentere datum dan in grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent. Het gaat om mensen met veel potentieel, maar die best wel nog een zetje in de goede richting kunnen gebruiken.

FMDO

Dingen samen doen

De samenwerking in duo's moet de zoektocht naar werk vergemakkelijken. Er kan ook gekozen worden voor een bijkomende opleiding. "Wij proberen met FMDO niet de job van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) over te nemen. Ons aanbod is een extra, om de zoektocht naar een job gemakkelijker te maken", klinkt het. FMDO is nog op zoek naar mentoren die mensen willen begeleiden. Meer informatie vind je op hun website.

Meest gelezen