Zwaardere celstraf van 20 jaar voor gewelddadige overvaller van vrouwen

Het Hof van Beroep heeft een 27-jarige man uit Antwerpen een zwaardere celstraf gegeven voor een reeks gewelddadige overvallen op vrouwen, waaronder drie verkrachtingen. De celstraf is verhoogd naar 20 jaar en de man moet daarna nog 15 jaar ter beschikking staan van de strafuitvoeringsrechtbank.

Het Hof van Beroep heeft een 27-jarige man uit Antwerpen een zwaardere straf gegeven voor een reeks gewelddadige overvallen op vrouwen. Het gaat om feiten tussen september 2017 en februari 2019, waarbij de man telkens wachtte tot de slachtoffers alleen waren om hen dan met geweld te beroven.

De man verkrachtte drie vrouwen, waaronder twee van 77 jaar, in hun eigen huis in Hoboken, Antwerpen en Wilrijk. Drie andere vrouwen werden aangevallen op hun werk en nog een andere vrouw werd het slachtoffer van een carjacking. Tot slot beroofde de man ook een tienermeisje op weg naar school. 

De rechter in eerste aanleg had de dader veroordeeld tot 15 jaar cel. De rechter in beroep heeft die straf nu verhoogd naar 20 jaar cel. Daarna moet de man nog 15 jaar ter beschikking staan van de strafuitvoeringsrechtbank. 

Meest gelezen