Foto: Radio 2

78 arrestaties sinds start “Operatie Nachtwacht”, ook drugs en auto’s in beslag genomen

Sinds de start van “Operatie Nachtwacht”, de grote politieactie tegen drugsgeweld in Antwerpen, werden al 78 mensen gearresteerd. In totaal controleerde de politie bijna 9.000 mensen. “We hebben ook waardevolle informatie verzameld die we kunnen gebruiken voor lopende of toekomstige dossiers”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

Twee maanden geleden werd in Antwerpen “Operatie Nachtwacht” gelanceerd, de grote politieacte tegen drugsgeweld. Sinds de start van de actie, controleerde de politie bijna 9.000 mensen. 78 mensen werden gearresteerd en er werden 250 gerechtelijke pv’s opgesteld. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De controles vonden vooral plaats in sommige wijken in Deurne-Noord en Borgerhout, maar ook in de Antwerpse Haven.

We weten nu wie er ’s nachts door de geviseerde wijken rijdt en wie er bij elkaar in de auto zit. Dat kan belangrijk zijn voor toekomstige of lopende onderzoeken.

Willem Migom, woordvoerder Politie Antwerpen

“We hebben in de haven vooral mannen onderschept die in hun voertuig materiaal hadden liggen dat sterk de indruk gaf dat ze van plan waren om in een container in te breken”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “Soms leidde dat tot de identificatie van de container waar ze naar op zoek waren en bleek daar ook drugs in te zitten.”

Waardevolle informatie

Er werden de afgelopen maanden niet alleen drugs, maar ook 17 auto’s, 17 wapens en 22.000 euro cash in beslag genomen. Bovendien beschikt de politie dankzij deze actie nu over heel wat waardevolle informatie. “We weten nu wie er ’s nachts door de geviseerde wijken rijdt en wie er bij elkaar in de auto zit. Dat kan belangrijk zijn voor toekomstige of lopende onderzoeken. Zo krijgen we een beeld van wie er wat in zijn schild voert.”

De Antwerpse politie gaat nog anderhalve maand door met "Operatie Nachtwacht" en zal dan een evaluatie maken. 

Meest gelezen