Archieffoto
Karrewiet

Gemeente Anderlecht laat doorzichtige mondmaskers maken voor doven en slechthorenden

De gemeente Anderlecht heeft doorzichtige mondmaskers laten maken om inwoners met ondermeer gehoorproblemen te helpen bij het liplezen. Sinds de mondmaskerplicht is ingevoerd is dat immers veel lastiger geworden voor dove en slechthorende mensen. 

De maskers zijn gemaakt door Mulieris, een Anderlechtse sociale vzw die langdurig werkzoekenden aan een job helpt. In de maskers zit een doorzichtig venstertje zodat de mond is afgesloten, maar wel zichtbaar blijft. "Ik heb zelf een collega-gemeenteraadslid dat hardhorend is. Maar ook van andere mensen horen we dat liplezen vaak erg moeilijk is wanneer iemand een mondmasker draagt", vertelt schepen Elke Roex (SP.A). De gemeente neemt daarom initiatief en wordt daarbij geadviseerd door een arts.

De inwoners van Anderlecht die een doorzichtig masker willen gebruiken, kunnen die bestellen bij de gemeente via gelijkekansen@anderlecht.brussels. Per persoon worden maximum vier maskers verdeeld.

Meest gelezen