Marion Naert

Brugse Marion zingt liedjes aan de telefoon voor wie het kan gebruiken

Marion Naert uit Brugge zingt normaal gezien voor mensen in de zorgsector, om hen een hart onder de riem te steken. Maar nu kan iedereen een liedje bij haar bestellen, voor een familielid of vriend of vriendin, bijvoorbeeld. Zij belt die mensen dan op en zingt via de telefoon een liedje. "Om de moed erin te houden", zegt Marion.

"Normaal gezien zing ik voor de mensen in de zorg", zegt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Maar nu zing ik korte liedjes via de telefoon als verrassing. Dus mensen kunnen mij opbellen om een liedje te bestellen voor een familielid of een vriend of een geliefde. Ik bel de gelukkigen dan op in hun naam en zing het liedje."

"Ik deed het gisteren voor de eerste keer en ik moet zeggen: de reacties waren erg positief", gaat Marion voort. "In totaal zong ik gisteren 14 keer en de mensen waren allemaal verrast, enthousiast en dankbaar. Ik ga er zeker mee verder, want die fijne reacties doen mij ook deugd." 

Extra contact

"Ik word gevraagd om een liedje te zingen, als verrassing. Maar het leuke is dat de gelukkige vaak nog eens terugbelt naar de persoon die het liedje besteld heeft. Zo ontstaat er een extra contactmoment. Dat is zalig", glundert ze.

"Een liedje is natuurlijk niet gratis, want momenteel heb ik een erg laag inkomen. Ik vraag 5 euro per liedje. Zo geef ik aan iedereen de kans om een muzikale verrassing aan te kopen."

Meest gelezen