Radio 2

Carwashuitbater uit Roeselare begrijpt niet waarom automatische wasstraat moet sluiten: "Zelfs betalen is contactloos"

Bert Vander Stichele uit Roeselare heeft een carwash met een automatische wasstraat, waar je met je auto gewoon doorrijdt, zonder dat iemand hem moet inzepen en afdrogen. Ook betalen gebeurt contactloos. Hij begrijpt niet waarom zo'n wasstraat ook moet sluiten. Ook Diederik De Rouck uit Beveren begrijpt het niet.

De carwashuitbaters in ons land zijn niet blij dat ze de deuren hebben moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus. In andere Europese landen mogen ze wel openblijven. Dat vinden de Belgische  carwashuitbaters oneerlijk. Ze voelen zich in de steek gelaten door de regering.

Bert Vander Stichele uit Roeselare heeft een selfcarwash, waar je zelf je auto kunt wassen. Daarnaast heeft hij ook een carwash met een automatische wasstraat, waar je dus met je auto gewoon doorrijdt, zonder dat iemand hem moet inzepen en afdrogen. Ook betalen gebeurt contactloos. "Er is dus geen enkel fysiek contact", zegt Bert. "Ik begrijp niet waarom die automatische wasstraat dicht moet."

Radio 2

Broodjeszaak wel open

"Ik begrijp dat mijn selfcarwash moet sluiten", gaat hij voort. "Daar moet je effectief de waterslang vastnemen en met geld betalen. Maar onze automatische wasstraat werkt volledig automatisch. Er is daar niemand aanwezig die de auto op voorhand poetst of afdroogt. We hebben ook een benzinestation met een winkel en een broodjeszaak. Die mogen wel openblijven, terwijl iets dat volledig zelfstandig werkt, gesloten moet worden."

Bert Vander Stichele is niet de enige carwashuitbater die niet begrijpt dat zijn zaak dicht moet. Ook Diederik De Roeck uit Beveren-Waas zegt dat het bij hem volkomen veilig kan:

Videospeler inladen...

Meest gelezen