Daders van zware knallen in Lommel opgepakt: "Het gaat hier om illegaal en zwaar vuurwerk"

Lommel wordt al de hele week opgeschrikt door luide knallen, maar nu heeft de politie de daders kunnen oppakken. Er werd illegaal en zwaar vuurwerk gevonden bij verschillende huiszoekingen.

De afgelopen week waren er verschillende meldingen van plofknallen in Lommel. Het bleek niet om gewoon vuurwerk te gaan, maar om zwaar illegaal vuurwerk dat volgens de politie levensgevaarlijk is: "Er werd Cobra 6 vuurwerk aangetroffen. Het gebruik en bezit is illegaal. Hier staan zware straffen op. Een Cobra 6 is levensgevaarlijk en te vergelijken met een kleine handgranaat."

Zware knallen veroorzaakten schade

De knallen waren niet alleen heel luid, maar veroorzaakten ook schade aan onder meer vuilnisbakken en een brievenbus van Bpost. Een glascontainer werd zelfs enkele meters verplaatst door de luchtdruk. De politie deed onderzoek en dat leidde gisteren tot een aantal huiszoekingen.

Hoeveel daders werden opgepakt kan burgemeester Bob Nijs in het belang van het onderzoek niet kwijt: "Gezien de ernst van de situatie heeft de politie onderzoek gedaan, samen met een ploeg van de federale politie. Dat heeft geleid tot een aantal huiszoekingen en daar is zwaar vuurwerk aangetroffen. Nu zal de politie dat verder onderzoeken en opvolgen."

Meest gelezen