Radio 2

Een optreden voor je deur in coronatijden: “Lever een muzikant af aan de voordeur”

Jonas Van Esch heeft besloten om als cadeau van deur tot deur bij mensen thuis optredens te gaan doen. Het is zijn manier om in deze periode toch nog wat te kunnen zingen voor anderen.

Door het coronavirus kunnen veel optredens dit jaar niet doorgaan. De cultuursector wordt dus zwaar getroffen maar er zijn alternatieven mogelijk. Dat bewijst Jonas Van Esch met zijn initiatief bij VZW “Wederzijds Genoegen”. “Mensen kunnen me vragen om bij iemand die ze willen verrassen een kort optreden te gaan geven. Ik vraag dan om ook een filmpje te maken met een persoonlijke boodschap. Dat filmpje toon ik dan aan de mensen waar ik ga optreden en dan zing ik een paar liedjes, misschien zelfs samen met de mensen”, lacht hij.

In Limburg vragen ze vaker om het Limburgs volkslied te spelen

In het voorjaar was Jonas ook bezig met op leuke manieren optredens te doen. Toen ging hij voor balkons en met bakfietsen aan het werk. Deze “voordeur-optredens” leken voor hem in de koudere dagen het logisch vervolg. “Je hebt de take-out en delivery diensten van de restaurants en cateraars. Zou het dan misschien ook niet interessant zijn om een delivery systeem met muziek op poten te zetten? En zie, we hebben het dan even geleden gelanceerd en de respons is wel positief”, zegt de muzikant. Ondertussen staan er dus ook al optredens over heel Limburg op de planning voor de komende weken. “In Limburg vragen ze vaker om het Limburgs volkslied te spelen. Op deze manier hou ik me toch nog bezig”, sluit Van Esch af.

Meest gelezen