Radio2

Extra fietsstraten in Turnhout: "Iedereen moet op een veilige manier in en uit het centrum kunnen fietsen"

In Turnhout komen er 11 fietsstraten bij, dat komt neer op zo'n 3,5 extra kilometer. Daarmee wil het stadsbestuur inzetten op een veilig fietsverkeer. "We willen inspanningen blijven doen om nog meer mensen op de fiets te krijgen", vertelt schepen van mobiliteit Marc Boogers (Groen). 

In Turnhout komen er heel wat fietsstraten bij. Dat zijn straten waar de fietser voorrang krijgt en het dus verboden is om fietsers in te halen. Momenteel heeft de stad al 8 fietsstraten, die in totaal goed zijn voor 2 kilometer. Daar komen nu nog eens 11 fietsstraten bij, wat neerkomt op een extra 3,5 kilometer. 

Je moet vanuit alle windstreken op een veilige manier in en uit het centrum van de stad kunnen fietsen

Marc Boogers, schepen van mobiliteit (Groen)

"We hebben ons nu toegespitst op twee grote wijken, waardoor alle scholen op een veilige manier verbonden zijn", vertelt schepen van mobiliteit Marc Boogers (Groen). "De straten moeten ertoe leiden dat je vanuit alle windstreken op een veilige manier in en uit het centrum van de stad kan fietsen." 

De uitbreiding van de fietsstraten in Turnhout gebeurt jaarlijks en stopt nog dus niet. "We hebben een algemeen wensbeeld van de fietsroutes in onze stad. Dat beeld komt neer op een grote fietsstraten-as, daar werken we voortdurend aan. We willen inspanningen blijven doen om nog meer mensen op de fiets te krijgen", aldus Boogers. 

Meest gelezen