Heers deelt geurkaarsjes uit aan inwoners: "Warmte zorgt voor verbondenheid"  

De gemeente Heers brengt geurkaarsjes van deur tot deur. Op die manier wil het bestuur de inwoners een hart onder de riem steken in deze moeilijke en donkere coronatijden. "Wij willen laten weten dat wij er zijn voor mensen die een kleine dip hebben of nood aan een praatje", zegt burgemeester Kristof Pirard (VLDUMONT) op Radio 2 Limburg.

De gemeente Heers vraagt haar inwoners om een kaarsje te branden en nu al de kerstlichtjes aan te steken. Op die manier willen ze warmte brengen in de gemeente. 'Warmte zorgt voor verbondenheid", vertelt burgemeester Kristof Pirard (VLDUMONT). "In deze donkere tijden zitten heel wat mensen alleen. Sommige inwoners hebben nood aan wat warmte of een schouderklopje. Het is dus belangrijk om warmte te brengen en elkaar te ondersteunen, zeker nu."

Daarom deelt de gemeente aan elk huis een geurkaarsje uit. Bij het kaarsje zit ook een briefje met een boodschap. "Wij willen laten weten dat wij er zijn voor mensen die een kleine dip hebben of nood aan een praatje", gaat Pirard verder. "Mijn nummer en de nummers van onze medewerkers staan erop. De mensen mogen ons altijd contacteren als ze nood hebben aan een gesprek, als ze even hun hart willen luchten of als ze iets kwijt willen. We moeten elkaar steunen in deze tijden, dat is heel belangrijk."

We willen vermijden dat mensen zich eenzaam voelen
Burgemeester Kristof Pirard

Volgens de burgemeester is het ook belangrijk om verborgen eenzaamheid te voorkomen. "Mensen hangen niet graag aan de grote klok dat ze eenzaam zijn. Ze hebben niet de neiging om daarmee naar buiten te komen en te zeggen dat ze zich opgesloten voelen. We willen vermijden dat mensen dat gevoel krijgen. Daar proberen we met onze actie ook op in te spelen."

Meest gelezen