"Voetenman" van Gent geeft zichzelf aan na tip uit Frankrijk

De onbekende "voetenman", die al jaren jonge studentes op hun kot lastigvalt om aan hun voeten te ruiken, heeft zichzelf gisterenmiddag aangegeven bij de politie van Gent. Na het verspreiden van een opsporingsbericht kwam een cruciale tip binnen vanuit Frankrijk, die leidde tot zijn identificatie. Het gaat om een 47-jarige Fransman, afkomstig uit de buurt van Rijsel. 

De Gentse 'voetenman' ging altijd op dezelfde manier te werk: hij achtervolgde jonge studentes naar hun kot, waar hij met gebarentaal en tekeningen probeerde uit te leggen dat ze hun schoenen moesten uit doen. Wanneer de studente dat deed, nam hij de voet vast om eraan te ruiken. Nadien verdween hij weer.  

Naar aanleiding van een opsporingsbericht kwam er een cruciale tip binnen uit Frankrijk.  Aan de hand van deze tip kon het gerecht de man identificeren. Het gaat om een 47-jarige Fransman, afkomstig uit de omgeving van Rijsel, zegt Annelies Verstraete van het parket van Oost-Vlaanderen. "De man heeft zich gisterenavond aangeboden op het politiekantoor in Gent. Al snel werd duidelijk dat de man niet doofstom is. Hij bekende de feiten. De man erkent zijn problematiek en verklaart dat hij een behandeling wil volgen."

Na het verhoor mocht de man het politiekantoor verlaten, op voorwaarde dat hij de behandeling volgt en daarvoor de nodige bewijsstukken kan binnenbrengen. In tussentijd moet de man zich ter beschikking houden van het parket. “Wat de man precies bezield heeft, zal uit verder onderzoek blijken.”

Meest gelezen