Radio 2

Jerrycan veroorzaakt brand in autorecyclagebedrijf in Pelt

Even voor de middag is een brand uitgebroken in een bedrijf op de industriezone Nolimpark in Pelt. Een omgevallen jerrycan zou de brand hebben veroorzaakt.

Rond 11.40 uur kreeg de brandweer van de Hulpverleningszone Noord-Limburg een oproep dat er een brand was uitgebroken in de Haltstraat. Het bedrijf demonteert en recycleert auto's en de brand zou veroorzaakt zijn door een jerrycan die omgevallen is. Het hele bedrijf is in de vlammen opgegaan, maar er werd niemand gewond.  Walter Cuypers van de brandweer: "Het hele gebouw is, op uitzondering van een klein kantoorgebouwtje, helemaal uitgebrand. Enkel een deel van de buitenmuren staat er nog."

Rookpluim

De rookpluim was van ver te zien, tot op de Noord-Zuidverbinding en in het centrum van Pelt. Even werd er gevreesd dat de rook schadelijk was voor de omwonenden die de raad kregen om deuren en ramen dicht te houden en de ventilatie af te zetten. Walter Cuypers: "In het  begin van de brand vreesden we voor de rook, maar de rookpluim ging mooi recht omhoog waar die voldoende verdund raakte."

Radio 2

Meest gelezen