Kerstbomen gaan nu al voor de bijl: "Ik ben nog nooit zo vroeg bomen moeten gaan kappen"

Bij tuin-en dierenzaak Sinte-Gitter in Landen is er al bijzonder veel vraag naar kerstbomen om buiten te zetten. Uiteraard zit corona daar voor iets tussen: "Wat we dit jaar meemaken, is echt wel ongezien" zegt de zaakvoerder.

De kerstbomen gaan in een sneltempo over de toonbank. Dat merken ze ook bij tuin- en dierenzaak Sinte-Gitter in Landen: "Zaterdag hebben we enorm veel chrysanten verkocht, en ook al een twintigtal kerstbomen", zegt zaakvoerder Jos Wauters. "De mensen willen het terug gezellig maken. En in plaats van witte lakens uit te hangen, willen de mensen nu een kerstboom buiten zetten om te versieren met licht. Want licht hebben we nu net nodig in deze donkere tijden. En vandaar dat we vroeger begonnen zijn te zagen. We zijn gisteren jonge kerstbomen gaan zagen, en 't zijn allemaal Nordmannen" 

Een kerstboom kan je goed vijf weken binnen houden, en dan is het mooie er af. Eentje voor buiten houdt veel langer.

Iedereen die nu een Nordmann buitenzet, kan die makkelijk houden tot na nieuwjaar, zegt Wouters: "Die boom kan heel goed z'n naalden houden en daar hebben de mensen veel plezier van. Anders dan een gewone groene kerstboom. Want die haalt Nieuwjaar niet. Dat is nog twee maanden." Wouters heeft het voor alle duidelijkheid over bomen om buiten te zetten: "Een kerstboom kan je goed een vijftal weken thuis binnen houden, en dan is het mooie er af.  Eentje voor buiten houdt veel langer."

Verbondenheid

De prijs van zo'n Nordmann ligt op 12,5 euro. "Voor de prijs van een groene kerstboom krijgen mensen een mooie Nordmann van drie meter. Het zijn trouwens ook de gemeenten en feestcomités die op deze trend inspelen" gaat Wouters verder. "Die willen hun straten heel mooi gaan maken en sommigen willen zelfs met anderen concurreren om er de mooiste straat van te maken. Dat creëert weer een beetje verbondenheid onder de mensen", besluit de zaakvoerder.

Meest gelezen