Zeldzame en drachtige vleeskoe gestolen in Erpe-Mere: "Het was mijn mooiste koe, een prijsbeest"

In Erpe-Mere is een zeldzame koe gestolen: een vleeskoe van het Belgisch witblauw ras. De eigenaar wilde met het dier deelnemen aan prijskampen en ermee kweken. "Ze is momenteel zelfs drachtig. Samen met dat kalfje is zo'n prijsbeest heel wat geld waard."

Toen hobbykweker Hedwig Redant afgelopen weekend zijn koeien telde, ontdekte hij dat hij een dier tekort kwam. Eerst dacht hij dat er een dier was uitgebroken. "Maar dat was het niet. Ik heb de politie dan maar gebeld en zij hebben een proces verbaal opgesteld."

Dieven met kennis

Volgens Redant is het geen toeval dat de koe weg is. "Het is mijn mooiste koe! Ze heet Docile de Spy. Ik kocht haar 2 jaar geleden bij een kampioen in Wallonië, met de bedoeling om ermee verder te kweken en het ras te verbeteren. Ik wilde er ook mee deelnemen aan prijskampen. De dieven moeten echt geweten hebben waar ze mee bezig waren, het zijn sowieso kenners."

Rendant betaalde destijds 8.000 euro voor het kalf. Maar nu, na 2 jaar, is ze nog veel meer geld waard. "Hoeveel precies, kan ik niet inschatten. Maar als zo'n dier prijzen wint, is het al makkelijk 10.000 à 20.000 euro waard. Bovendien is Docile momenteel drachtig. Dat kalfje zal ook wel opbrengen."

Beloning voor gouden tip

Weet jij meer over de verdwijning van Docile? Laat het dan weten aan de politie van Erpe-Mere. "De persoon die ons de gouden tip bezorgt, zal ik belonen met 5.000 euro", aldus Redant.

Meest gelezen