vrtnws

Komiek Bert Gabriëls gaat druk eindejaar tegemoet: “Maar daarna solliciteren”

Intens. Zo beleeft komiek uit Londerzeel Bert Gabriëls de tweede lockdown. Voor zijn bedrijf is corona heel slecht nieuws, want zijn eindejaarstournee is geschrapt voor 2020. Gelukkig komt er een versie voor radio en tv. Maar erna? Dan moet de komiek weer op zoek naar werk als jurist, of afwasser. 

Een eindejaarsconference zonder het al te veel over corona te hebben. Bert Gabriëls gaat de confrontatie graag aan. “Natuurlijk zijn er nog andere dingen gebeurd. Alleen zijn ze verdrongen naar de laatste pagina’s. We hebben "The masked singer" gehad (nvdr, zangwedstrijd op VTM waarbij bekende Vlamingen verstopt zitten in een kostuum), Delphine Boël, de nieuwe prinses. Er zijn heel mooie verhalen geweest en het zou zonde zijn mochten, we die vergeten. Die komen dus zeker in de show."

Ook corona zal even aan bod komen. "Maar dan eerder wat we ervan geleerd hebben. Zodat we er toch iets positief kunnen uithalen. We zijn heel boos geweest, ook bang, het was veel om te verwerken. Maar het is een feest, het eindejaar. We moeten ook iets kunnen vieren. Dat ga ik ook in de verf zetten.”

Ik ben nu mailtjes aan het rondsturen mocht er iemand een jurist nodig hebben. Ik kan alles, zelfs afwassen

En de agenda voor 2021? Die ziet er voorlopig nog erg leeg uit. “Ik ben aan het solliciteren. Ik ben jurist van opleiding, en ook in de zomer ben ik terug gaan werken in die job. Een compensatievergoeding vragen, is nog niet nodig geweest want ik kan nog wel iets (lacht). Dus ben ik nu mailtjes aan het rondsturen mocht er iemand een jurist nodig hebben. Ik kan alles, zelfs afwassen!"

Meest gelezen